Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.05.2015 12:49 - Шейха на Катар се напика от виц на Бойко Борисов.
Автор: gikotev Категория: Други   
Прочетен: 4627 Коментари: 1 Гласове:
15

Последна промяна: 19.05.2015 12:51

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Тази новина, но в много по-размазан вид, научаваме от вчерашно презсъобщение на правителството, за продължаващото посещение на държавната делегация в арабската държава. Ето как преразказват случката любителите на катарските плажове:

Катар проявява интерес за инвестиции и финансиране в 7-ми блок на АЕЦ Козлодуй 18 Май 2015

Катар проявява интерес за инвестиции и финансиране в 7-ми блок на АЕЦ Козлодуй. Това стана ясно по време на срещата на министър-председателя Бойко Борисов с Негово Превъзходителство баща-шейх на Катар Хамад бин Халифа Ал Тани. „България иска да изгради нова ядрена мощност в Козлодуй, на площадката на съществуващата атомна електроцентрала. Там имаме изградени мощности още през 70-те години на миналия век, което ни дава предимството да разполагаме с готова инфраструктура и подготвени ядрени енергетици. След предсрочното закриването на първите 4 енергоблока, което беше условие за членството ни в ЕС, България взе решение да изградим нов модерен реактор от най-ново поколение, за да задоволим енергийните нужди на страната и успоредно с това да покрием най-високите екологични критерии“, подчерта Борисов. Премиерът обясни, че България има подписано споразумение с американската компания Уестингхаус за доставка на реактор, но в момента страната ни търси стратегически инвеститор. От своя страна шейх Ал Тани изрази интерес за енергийната стратегия на България и поиска да предоставим на Катар подробна презентация с информация за параметрите на проекта.

image

Ако не сте разбрали къде е смешката сега ще ви кажа.
1-во, в деня на разказването на вица АЕЦ "Козлодуй" пуска в експлоатация спряния до тогава 5-ти енерго-блок, но не може да вдигне мощноста му по-високо от половината от номинала му, защото никой не иска да купува и потребява "най-евтината и най-безопасна" електроенергия.

image

2-ро, за да може този блок да работи поне на 50% от мощноста си другата държавна и втора по-големина електроцентрала ТЕЦ "Марица Изток 2" е принудена да понижи натоварванетето на собствените си мощности до под 50% от капацитета си.

image

3-то, не по-различно стоят нещата и с останалите държавни и частни ТЕЦ-ове и други мощности зо производство на електроенергия.

Съветника на шейха му прошепнал на ухото тези факти и тогава той не се сдържал и се изпуснал, от напушилият го смях. Наложило се да ходи да се преоблича и даже дошъл, на продължението на шоуто на Бойко Борисов по чехли, както се вижда от снимката, за да не си мокри пак обувките, ако нашият партиен и държавен ръководител му разкаже още някой виц.
Като се поуспокоил малко шейха попитал Бойко - ти имаш нужда от задоволяване на енергийните нужди на страната ви или от преяждане с чужди пари? Ако имате толкова голяма нужда от нови енергийни мощности, защо българите бягат от страната ви, останалите стават все по-бедни, а чуждите инвеститори не щат и да чуят името ви??? Кой, кога, как и на каква цена ще консумира продукцията на тези нови мощности??? И пак го напушил смях.

Добре че на срещата е била и министър-счетоводителката Теменужка, та миризмата от изпускането на шейха не била толкова непоносима.

Георги Котев



Гласувай:
15



1. podvodni - През 2012-та, редишният шейх на ...
19.05.2015 21:58
През 2012-та, редишният шейх на Катар - Ат Тани беше на посещение в България заедно с Ердоган. Тогава беше във вихърът на славата си и поенската кутия през които Англия и САЩ наливаха пари в "сирийските бунтовници" против Ассад, преформатирали се по-късно в ИДИЛ. От тези пари, Ат Тани беше гепнал доста повече от договорената комисионна и беше решил да си купи страна като застраховка за спокойни старини.
Избра сш България и депозира 200 милиона долара в БНБ като ......

ГАРАНЦИЯ ЗА ИНВЕСТИЦИОННО НАМЕРЕНИЕ !?!?!?!?!?!

Нямам идея на кой малумник бе дошла гениалната мисъл по този начин да представи комисионната за Б.Б, който трябваше да продаде парче от страната ни на Катареца, но в крайна сметка, зделката се провали.

Отиването на Б.Б. в Катар означава само едно нещо - трябва да върне комисионната за провалената зделка.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gikotev
Категория: Други
Прочетен: 9833368
Постинги: 3166
Коментари: 2895
Гласове: 5354
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031