Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.05.2015 16:42 - BLOG.BG имена - Босия
Автор: dobronameren Категория: История   
Прочетен: 4179 Коментари: 12 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Държателят на блога BOSIA e известният “български дисидент от първите години на прехода” Николай Колев-Босия. И още от самото начало на моя разказ за Босия, трябва да влизам в обяснителен режим за кавичките.

Първите години на прехода са ясни - 1989-1990. Обаче според твърденията на самия Босия в тези години той е създал независимата синдикална организация “Подкрепа” (времето - февруари 1989, мястото – бащината къща на Константин Тренчев в Стара Загора) и е бил председател на независимото д-во за защита правата на човека НДЗПЧ (от юни 1990 до юли 1992).

Повдигам учудено рамене. Най-напред за “Подкрепа”-та. Ето защо. Цитирам в.Демокрация от 4 февруари 1994г. (Подчертаното е от мен, за да му обърнете внимание.) Това са ЛИЧНИТЕ спомени на самия Николай Колев-Босия, разказани по повод 5-тата годишнина от създаване на КТ “Подкрепа”.

"Подкрепа" е име на взаимоспомагателно дружество на интелигенцията, създадено през 1903 година в Стара Загора. Идеята за създаване на профсъюз в условията на тоталитаризма е моя. Независимо от мен подобни планове е разработвал и Петър Бояджиев. Учредяването на "Подкрепа" стана на 11 февруари 1989г. в дома на Димитър Костадинов Тренчев, бащата на Константин. Създателите на профсъюза са Петър и Диана Бояджиеви, Кояна и Константин Тренчеви, Петър Манолов, Христо Генев, Николай Мажев и Огнян Велчев. Аз написах учредителният протокол, но съзнателно не сложих подписа си, за да получа свобода да организирам секции на "Подкрепа" из страната."

А сега, де! Като не си подписал нещо, как се твърди, че именно ти си негов измислител?!

Пак повдигам учудено рамене. Този път за НДСПЧ. Ето защо. Това дружество НДСПЧ е една от 10-те организации, създали СДС на 7 декември 1989. По това време обаче името на Босия изобщо не фигурира в него. Д-вото се представлява от Румен Воденичаров и Константин Георгиев. Сега следете датите: Румен Воденичаров става “син” депутат във Великото народно събрание след изборите в юни 1990. След два месеца, на 1 август ВНС избира Желю Желев за президент. На 28 август вечерта е запален Партийният Дом в София, което става повод за разтурване “Града на истината” пред него. На другия ден в парламента Румен Воденичаров нарича своите колеги от СДС “жестоки, злъчни и алчни за власт катоновци” и става независим депутат. Нататък следват Лукановите две правителства, стачката на тренчевата “Подкрепа”, която свали Луканов (ноември 1990) и докара Димитър Попов на власт (декември 1990 – ноември 1991) и управлението на Филип Димитров (ноември 1991 – септември 1992).

През цялото това време – от конституирането на ВНС до и след края на правителството на СДС, организацията НДЗПЧ не се споменава в политическия живот на страната, за разлика от другите равни по статута й съучредителки, например “Екогласност”, Клуба за гласност и преустройство, Комитета за религиозни права на Христофор Събев, Независимите студенти на Кошлуков. На какво е бил председател Николай Колев-Босия от юни 1990 до юли 1992? И защо до юли 1992? Защото през август 1992-ра се състояха “боянските ливади” на президента ли?

Отново повдигам учудено рамене, Този път за дисидентството на Босия. Ето защо. Ще ви цитирам отново лично подписани неща от самия Николай-Босия. Намирам негова АВТОБИОГРАФИЯ (ОМДА – 12 февруари 2012). Да я разгледаме заедно:

Тя е много небалансирана. Роден е в 1951-ва. Значи по десети ноември 1989-та е бил на 38 години. За тези 38 години сведенията му са много малко и никак обяснени. Учил 3 години (1969-1972) руска филология в СУ. После отишъл войник (1972-1974). Защо е прекъснал следването си, не ни се съобщава. Не се казва и да е завършил висшето си образование. Четейки нататък автобиографията, става съвсем ясно, че поне до 1989-та ТОВА не се е случило. Слушайте: След войниклъка следват две години работа в Кукления театър на Стара Загора (1975-1976), прекъснати пак, за да отиде заварчик. Защо тази промяна? Ако е по политически причини, защо е премълчано? В 1978-ма се връща отново в театъра за 2 години и още една година репортер в старозагорския филиал на БНР. Вече стана 1981г. Следват нови преквалификации – 2 години апаратчик в Азотно-торовия завод и 2 години дърводелец в мебелен магазин. За да влезе в Старозагорския затвор в 1986-та, където лежи 3 години – до 1988. За какво е съден и лежал 3 години, не ни се съобщава. Ако е по политически причини, защо е премълчано?

И тук започва “тежката част” на автобиографията. Всичко на всичко година и нещо. Обаче каква!

- февруари 1989 – създаването на “Подкрепа”

- интерниране в лагер “Бобов дол” заради тази политическа дейност (от 17.03 до 20.04 – значи всичко общо 34 дни)

- отново затворен след месец (26.05.1989), този път в Софийския затвор, където остава 4 месеца и бива “изпъден” по неговите думи на 4 септември 1989. Защо бе, джанъм? До 10 ноември 1989-остават 2 месеца и 6 дни!

Правят много лошо впечатление ДНЕШНИТЕ думи на Николай Колев-Босия, че е лежал в затвора 3 пъти. Вярно! Ама първия път е 3 години и премълчана е причината, а втория и третия път са общо под половин година и гръмко е разтръбено, че било, защото бил дисидент.

Какъв дисидент?! Явно отново незавършен – като следването в СУ. Неговите приятели с които е лежал в затвора – Тренчев, Доган – какви “дисиденти” станаха! Хеле пък Желев – цял президент! А Босия – нищо. Пардон, от 1997-ма, чак!, собственик на фирма за консултинг, реклама и PR. Мен ако питате, комунистическата ДС нещо не му е харесала и го е отрязала навремето. Все пак се е сетила по Костово време, че става за “реклама и PR”. Типично, много типично за стила и практиките на ДС. Сега, ако кажете, че от 90% “гнили ябълки дисидентски” не бива да се вадят обобщаващи изводи за всичките 100%, може би ще сте прави. 

Може би, може би. Светът е пълен с въпросителни.

От какъв зор цели 14 години (от 1997-ма до 2011-та) Босия си гледа консултинга и изведнъж на 19 януари 2011г. се сеща да си направи блог? В сайт, който вече от 4 години съществува. И за три години и половина до днес натръшква 1843 постинги! Същински Кушелият! Е, това е ясно. Пак според мен. В тази 2011-та година левите Партии по света и нашата БСП коалиция поеха смело курса към сваляне на демократичните режими по света и у нас. Блогърът bosia смело започва да громи ГЕРБ, Б.Б и Р.П. Писмено и ръчно – имам предвид неговите “доматени” действия. (За тях специално и след малко, че там има много материал за преки и странични натрапващи си изводи и аналогии.) После дойде Орешарски и Босия се поуспокои. За да се възбуди много и страшно преди половин година, когато в ноември 2014-та, о, ужас!, Бойко Борисов отново се върна на власт.

Ето затова се/Ви занимавам подробно с този трол. Това също е тема, друго твърдение мое. Освен предното - за днешната “доматеност” на онзиденшния дисидент. С кое да започна първо? С антибойковизма може би, защото троленето е пряко свързано и така характерно за всички нехаресващи правителството на Б.Б, Европейския Съюз, НАТО и САЩ. Милите! Нещастни тъпанджии!

(Защо тъпанджии? Може би първо защо нещастни, а? Защото комунистическата ДС нещо не ги харесва съвсем. Горкият Бос! Отново прецакан. Имам предвид, че на други “дисиденти” ДС раздава постове и пари, реална власт, докато на такива Боси им дава само за алименти. А какъв труд денонощен хвърлят те да бият тъпана за социалистическите успехи... ) 

Много бърз преглед на Босите постинги. Защо само на постингите ли? Че то другите материали са няколко - покрай късната “Демокрация” (1994-1995), интервюта в Мрежата не повече от 20-тина и то след 2007-ма и 1843 постинга (до 22 май 2015). Общо, както е написал самият Николай за себе си, “над 2000 публикации”.

2011:

Първият му постинг (19 януари 2011) е наречен “65 години управление на некомпетентността и безотговорността”. Поводът е дребен – Светла Василева, наша chara, написала някаква “комунистическа пропаганда от най-чист вид”. Голяяямо чудо, Тя ги пише такива, откакто самият Бос едва се помни. Обаче нататък следва един наистина “тюрльогювеч”, от който на г-жа Василева й остава само да си замълчи и да се усмихне вътрешно, защото главното за 2011-та - “Нашата цел е да свалим от власт правителството на ГЕРБ” (Сергей Станишев) е постигната. Ето какво е написал Босия, естествено цитат от този постинг: “Вие се опитвате да ме убедите, че 45 години яко са строили прекрасни хора, а след собствения им преврат „демократите” рушат България. Само дето не искате да видите очевадните факти, че Андрей Луканов беше „виден представител” на БКП-БСП, Иван Костов беше негово протеже, Жан Виденов беше председател на партията, „наследила” БКП, Сергей Сатанишев-също. Има ли смисъл да говоря за Бойко Борисов, който отказа да напусне БКП, а сега е министър-председател.”

Само след два дни (21 януари 2011 “Бойко Борисов прати папуасите в джуглите на Амазония”) нещата си идват точно по местата. “На предколедното интервю на БББ/Бащицата Бойко Борисов/ нещата се спекоха. Посягащият към властта пожарникар с един божествен замах запрати цял един народ от Папуа-Нова Гвинея в бразилските джунгли. Преди него това е успял да направи само колегата му Джугашвили, изпращайки няколко народности да усвояват сибирските богатства и прелести. Казвам колега, защото и Джугашвили е имал „отношение” към банковото дело, в смисъл, че е съден за въоръжен грабеж на банка.”  - Николай Колев-Босия постави знак на равенство между Сталин и Бойко Борисов. Дисидент, та дрънка. Имам предвид Босия.

Не знам доколко е бос, ама е прозрачен отвсякъде. “Всички пак са маскари” и “Да си ходят тези”. А когато ТЕЗИ си отидат, кои да дойдат, а? Не казваш, Боси. Защото си “дисидент” като Икото. Образцов комунистически служител бил , а при Демокрацията – шеф във фондовата борса станал. Икото вижда спасението според мен в “да дойде Путин по-скоро”, според vv1951 – на Запад, а ти си написал: “Ако опозицията действително иска нови избори, отдавна щеше да предизвика парламентарна криза и да вдигне хората да излязат на улицата. Поводи-колкото щеш.”  

Да-а-а. Поводи колкото щеш... Ама не! Партията, както аз я наричам по-грубо “комунистическата ДС”, не иска да си цапа ръчичките, както винаги, и праща отпред “дисиденти”, “от народа”, боси, гладни, мачкани... И когато му дойде времето за повода, КОЙ първи ще хвърли доматите? – Босия естествено. Дотогава само още един цитат, изключително нагъл, отнасящ се до отказа на ЕС да включи България в Шенгенското пространство  Постингът е от 23 септември 2011 “Изборите свършиха преди да започнат” и е произволно избран, Всичките са такива.

“Европа не е от вчера. От вчера сме ние, защото смятаме, че като слушаме дрънканиците на един селски ергенин от Банкя, на двама философи марксист-ленинци, на един посредствен адвокат, на един политикономист, на разни оцета, Гейчета и подбни гнусавци ще пребъдем и просперираме. Точно обратното! Ставаме все по-зле и все по-зависими. Погледнете какво става в Гърция. Нашите зоополитици искат, обаче, точно този вариант. Само дето гръцките гяволи работят заедно с народа си и му пускат фандък, а нашите искат всичко да е само за тях.”

Гнусно! Защото Босия знае чудесно, че сме “извън Европа и Света” (песен времето на неговото дисидентстване) благодарение на Партията лява, но приписва този факт на правителството на Б.Б. Нечистоплътник отвсякъде! Говоря за Босия.

2012:

През тази предпочивна преди преврата година (защо “предпочивна” е друга тема и признавам си – за мен лично неясна) Босия също чака преди да почне да хвърля доматите. Пише предимно злобни глупости. Като следващите:

“Защо няма динозаври”: “Динозаврите са живели през мезозоя.  Това е било по времето, когато се е родила и една българска естрадна певица. Динозаврите са живеели по цялата земя, но най-едрите и най-свирепите живеели в околностите на Банкя. Като разбрали, че се е родил Бойко Борисов измрели от страх. Затова сега няма  динозаври.” (Времето е 20.01.2012. Новопрезидентско.)

“За новините и новинарите”: “МНОГО НОВИНИ-МНОГО НЕЩО. Вестници, радио и телевизии си счупиха ръцете и устата да ни обясняват какви новини, какви чудеса и престъпления се случват.Сутрешните блокове гъмжат от напудрени кифли и бърборековци. Нищо смислено. Нищо задълбочено. Нищо полезно.” (Отбележете си какво мисли Босия за медиите на 27.09.2012)

И така до месец ноември 2012, когато нещо в този борец се пречупва. Изведнъж! На 7 ноември си спомня “за жертвите на комунизма” – “Никога вече”.  На 11.11.2012 пише: “Вчера мислих да пиша статия за десети ноември, в която да го приравня към девети септември. Не ми остана време. Днес сутринта отворих пощата си и видях...”

Какво ли е видял Дисидентът? На 14 ноември 2012 се появява неговото “Доматено писмо” до председателя на НС, президента, министър-председателя, председателя на ВСС, и генералните директори на БНТ и БНР, че

“На  20 ноември (вторник) ще закупя от пазара 6 (шест) развалени домата и ще ги  разпределя по един за шестте институции, към които съм се обърнал. В 10 ч ще бъда пред Народното събрание, където ще хвърля един домат по фасадата, с което ще изразя протеста си срещу липсата на ориентация, професионализъм и патриотизъм при изготвяне на законите.  ... Знаете, че както поотделно, така и заедно за мен не сте достатъчно авторитетни, за да ме спрете. Ако употребите сила, ще ви съдя и ще ви осъдя, ... Няма да ви оставя на мира, докато не покажете програма за действие в близките 10 години ден по ден и не ми покажете програма за смяна на модела, както и административна, съдебна и политическа реформа на България. Понеже вие нямате такива програми, няма да преговарям с вас и няма да се съглася на компромис. Не мога да бъда повече пленник на надеждата и възпитанието. Вървете по дяволите!”

Добре, но да видим КОИ ЗАЕДНО с БОСИЯ ни пращат по дяволите.

- На 21 ноември 2012г. от парламентарната трибуна лидерът на червените Сергей Станишев прочете декларация в подкрепа на Босия, който бе арестуван, заради хвърления домат; „Очаквам, че ГЕРБ ще ме обвинят, че не уважавам институциите и подкрепям безредиците. Ако се опитате да арестувате всички недоволни от управлението ви, няма да ви останат полицейски управления.”

- На 22 ноември беше обявена Група “Доматина” в интернет, която призовава, ни повече ни по-малко, за революция. Съставът й: Илиана Беновска, Прошко Прошков, Явор Дачков, Цветозар Томов, Мария Капон, Найо Тицин, Светослав Малинов, Румяна Коларова, Милена Милотинова.

Това е само НАЧАЛО. Подробности и допълнения бол, но не им е тука мястото.

2013:

В тази година се случиха много неща. Няма как да сте забравили “убийството” на Доган, февруарските протести срещу монополите, довели до оставката на Бойко Борисов, Костинброд, предсрочните парламентарни избори и врътката в НС , докарала Пламен Орешарски на власт, протести ДАНС#withME и контрата на Нина Гергова, Мишо Шамара и на оня с червения потник.

Я да видим Босия!

В едно интервю на Йовка Николова от 25 февруари той казва: “Здравият разум казва: този парламент трябва да бъде заставен от протестиращите да работи до 7 юли. Ако този парламент бъде разпуснат и се назначат нови избори, реална работа могат да започнат едва през есента. Ако изборите са през май, ще е необходимо време за нов правилник, нови комисии, нови експерти и технологично време да си направят съответните групи, законодателна стратегия. Трябва да се гласува ново правителство и да се търси коалиция за кабинет. След това идва лятната ваканция. Реално закони могат да се гласуват в края на септември или началото на октомври. Това изяжда много време, задълбочава кризата и в никакъв случай не дава сигурност, че следващият парламент ще е по-добър. Да не говорим, че една значителна част от депутатите няма да имат опит и знания за ефективна работа. Затова на първо място трябва спешно да се направи подписка за референдум, в който да се закрие институцията Велико народно събрание и да се прехвърлят пълномощията му на Обикновеното народно събрание. В цял свят е така. Ако се вземем в ръце, подписката може да бъде факт след един месец и да бъде вкарана и гласувана в парламента. И гласувана на референдум в деня на изборите, т.е. 2 в 1.”

“Дисидент”, а?! Та дрънка, както вече веднъж написах. Чуйте и продължението:

“Сега моментът е изключително удобен, защото депутатите каквото им каже улицата, това ще гласуват. Всички неща, които 23 години не бяха свършени, сега трябва да се свършат. Защото иначе, поддадем ли се на емоциите, почнем ли да правим безсмислени стачки, без да знаем какво искаме, нищо няма да се случи. Трябва да подредим по важност нещата и да действаме с воля и с натиск. Това са възможностите, които тази Конституция ни дава.”

“Без да знаем какво искаме, нищо няма да се случи”! А какво искаме?

Пак от споменатото вече интервю – “Оттук нататък тече смяната на модела. Под смяна на модела става дума за икономически модел, съдебен модел, смяна на административен модел и смяна на политически модел.”

“Дисидент”, а?! Типичен !!! Но не нам, Босий. Отговаряме ти така, както ще напишеш сам след 2 години, на 19 януари 2015 - “Кой ще ме хване за поливалката”. Няма кой да те хване за поливалката. Освен freeoldmen-a или някой от групата му. Може и Andrei, който се обръща към тебе с приятелското “Кольо”. И той “дисидент”.

Продължавам с доказателствения прочит на постингите на Колев-Босия:

- 26 април 2013: “Цървул Цървулов”, „Знаковото лице на милиционерската мафия ще падне с окървавена глава”, „яростни защитници от ГЕРБ изведнъж усетиха, че гащите им са пълни с нещо кафяво, смрадливо и лепкаво”...  

ББ-КОЙ МИ СРА В ГАЩИТЕ. ЧЕРВЕЙ НА ГРИЛ ИЛИ ББ НА ЧЕВЕРМЕ

С днешната си изява бившият вече, и никога повече, премиер изби рибата, жабите и поповите лъжички. През първия половин час той се огъваше, оправдаваше и нервничеше като прясно дефлорирана учиничка. В типичния си стил на селски ергенин гледаше жирафа и твърдеше нервно, че "такова животно нема!" През цялото време той се ядосваше и чудеше защо му задават такива въпроси, които той не иска. Изражението на мордата му беше на току-що насрано двугодишно пичлеме, което пита: "Кой ми сра в гащите?" На подскоците и финтовете му би му завидяла и най-добрата странджанска нестинарка.

Да се чудиш защо баш Bosia се изаква по този начин. Не ще да е от глупост – не изглежда такъв. Не ще да е от принципност – какво принципно има в това да мразиш така неистово. Да не би да е пък в едно задържане по демократично време за участие в наркодалавера, както пише в Интернет срещу името НКБ?

- На 19 май написал: „ИЗБОРИТЕ СА ТОТАЛНО ФАЛШИФИЦИРАНИ И МАНИПУЛИРАНИ. При това положение Конституционният съд може да постанови само едно. ДА ОБЯВИ ИЗБОРИТЕ ЗА ПРОТИВОЗАКОННИ. Другото е за прокуратурата.“

Къде го сърби тоя? И защо го сърби? Ако имах повече място, а най-вече ако бях сигурен, че ще продължите да четете търпеливо моя постинг, щях да ви покажа с примери колко “принципен” е Босия. Но... да не злоупотребявам с търпението ви - само един пример.

На 31 октомври 2013г. написал един постинг “Лицето на контрапротеста”. Ето от там: “Днес, минавайки покрай фонтана пред президентството ме спря някакъв дребосък-дядка. Отначало ми каза, че съм велик българин. Явно беше се припознал, защото след като му отговорих, че за мен това е без значение, той прехапа устни и започна да ми крещи, че съм мръсник и убиец. Пристигна още един дядка-дребосък и арията стана за двама, или, както казват старите музиканти, започна изпълнението на „Концерт за два добре разпърдяни гъза и оркестър”. Попитах ги дали са от контрапротестиращите и те потвърдиха това. Стана ми още по-весело и им казах на изпроводяк, че с глупостта си само ще стабилизират президента-поплювко. Сега си мисля, че точно това е истинския лик на т. нар. „Контрапротест”.”

И само още един въпрос: Да виждате ПОЗИЦИЯ тук?

2014:

- На 16.01 написа: “На въпрос за договора с Русия за „Южен поток” О.Р.ЕШАРСКИ нагло отговори, че всичко е ясно, освен петчасовият му разговор тет-а-тет с шефа на „Газпром”. Само заради тази реплика той незабавно трябва да подаде оставка! Тъпотата е задължителна причина за светкавична оставка.”

А горе-долу половин година преди това (24.07.2013 “Една предизвикана среща”) самият Бос се похвали, че “днес късно след обяд ми се обади мой много добър познат и прекрасен специалист по медицина , за да ме покани в р-т “Генуа” в комплекс “Изток” на улица “Тарас Шевченко” №5А в 13 ч.. Там се събира кръга “Монтерей”. Както винаги досега не съм поемал отговорност за дискретност, защото съдбата на България не може да понесе дискретност при преговори за съдбата и.” – след което постъпи като самия О.Р., нито съобщи какво са си говорили там, нито си подаде оставката като блогър, още по-малко пък призна тъпотата си. Камо ли да ни осведоми поне по каква линия го търси “Монтерей”.

- на 7.06 четем: Няма време. Ако има избори през есента, политическото пространство няма да се подобри. Дори напротив. Ще се похарчат едни пари, ще се увеличи напрежението, ще се загуби време. Станишев тегли към себе си, а Борисов-към него си. Това автоматично прави и двамата излишни.”

- на 6.08 уточнява: “ГОСПОДИ! ПУЙКО ПАК НАПИРА ДА Е ПРЕМИЕР! Тъпотата у нас е вродена. Да искаш да ставаш министър-председател, след като си се осрал именно като такъв не е обикновено нахалство. Това е признак за тотален дебилитет.”

- след изборите през октомври, които отново спечели ГЕРБ, Николай Босия написа:  27 октомври 2014 –“БКП СЕ ВЪРНА В ПАРЛАМЕНТА. Преди 25 години БКП се раздели на няколко парчета и образува т. нар. „Политически партии”. Сега стана обратното. БКП се обедини и всичко си дойде на мястото. Гласуват единодушно. Не предлагат повече от един човек и си го избират. Съгласни са с всичко. Партийният секретар на БГА „Балкан” Красимир Велчев прави предложения, а партийният секретар на ОНС г. Плевен умело организира единодушното гласуване. Очаквам от второто заседание да си заговорят на „другарю” и да върнат сърпа и чука. А третото заседание да го слушам по затворническото радио под строй.”

Нататък – до края на 2014 и настоящата 2015-та - само кратки извадки:

- 17.11.2014: “Марк Твен казва: „По-добре дръжте устата си затворена и оставете хората да ви смятат за глупави, отколкото да я отворите и да разсеете всички съмнения…” Разбра ли, Борисов!”

- 30.12.2014: “ЧИЧОВЦИ. "ЗЕМЯТА ТРЕПЕРИ!" Пръв се просна на нивата Пуйко Борисов. След него министърът на ВР се изрепчи. Третият изперкал от жаркото слънце е крадецът от ватиканската библиотека Божидар Димитров.... Дерзайте, юнаци в кръчмата в Банкя. Като едни чичовци вие накарахте земята да трепери!”

- 25.02.2015: “Макар че за 25 години сегашната политическа система успя да изгони от страната 2 млн. българи, смятайки, че ще се отърве от предприемчивите, мислещи активни българи и в страната ще останат само овцете за стрижене, това не се получи. Емоционално разбрицаният българин приема нещата твърде искрено и вече е готов на радикални действия. Независимо от посоката и целите. Обявявам, че днес започна гражданската война в страната и тя съвсем скоро ще мине от мирен в немирен стадий.”

“Дисидентът” пак ще хвърля домати! И пак срещу правителството на ГЕРБ. Ей, ненаиграл се...  Гражданска война ще пали... Сметки без кръчмаря.

- 17.05.2015: “... дали да бъдем община към ЕС или към СССР няма особено значение. А може да си изберем и губернатор на пряко подчинение на Вашингтон. Така или иначе у нас не могат да се взимат разумни и качествени решения. Агресивното безумие на управниците и обществото не допускат това. България се оказа една пясъчна къщурка. Където и да я докоснеш тя се разсипва при докосване. И в този пясък някои ще потънат, но не искам да казвам кой, защото всички знаят кой е КОЙ!!! Въпрос на близко време.”

Докато чакаме “близкото време”, което ще разкаже играта “на безумните управляващи”, аз да разкажа за троловете.

“Трол” (за Мрежата говорим) е човек, който публикува по десетина материала ДНЕВНО, който има словесна диария един вид. Босия определено е такъв трол, макар не съвсем типичен. Събират му се само по 2 постинга на ден – едва над 700 за година, обаче мен ме смущава друго, по-важно. Писмовният спам на Кушелията е еднороден, “бие в една точка”, повтаря ЕДНИ ЛЪЖИ 100 пъти, ха дано станат истина и това позволява елементарно “отсяване”. Докато Босия днес проклина едно, утре го хвали, громейки хубавото от предния ден. Не че не може и той да бъде “отвят” елементарно, но от внимателния разсъждаващ читател. А повечето потребители на Интернет са само “гости”, minavashtiottuk, В този смисъл Николай Колев-Босия не е САМО глупак, но и ВРЕДЕН глупак.  




Гласувай:
2



1. apostapostoloff - Особено гнусна е неговата открита защита
26.05.2015 17:16
на руската диверсионна централа в България TV 7. На няколко пъти му писах, че плаче за сопа и въже, а той има наглостта да ми заяви, че се мъчел да спаси тази гадна телевизия от руснаците.
цитирай
2. leonleonovpom2 - Мръсно нещо е политиката!
26.05.2015 18:03
Всякакви пируети са възможни в нея, защото интересът е движещ, личният, не общественият
Колко от сегашните големи"демократи" са бивши комсомолски и партийни, не обикновени членове, а лидери няма да ги изброявам, да не пропусна някой, ще се обиди или зарадва!?
Те обаче имат ценното качество да надушват истинския в обкръжението си и да го изолират Говоря за нещо, което е минало през мен, не празни приказки
Като отлюспването например при синьо-червените/ лилави, от Лильов, иначе виолетови/ седесари
В много заблатена почва си нагазил приятелю, дано успееш...да се измъкнеш от нея
цитирай
3. staler - доколкото разбрах тезата е че босия ...
26.05.2015 18:27
доколкото разбрах тезата е че босия е псевдодисидент доколкото работи за интересите на сергии и е против боику,м?кои е боику ,бе приятел,кои?вземи всяко едно име от постинга ти---босия,сергеи,боико,доган,тренчев,воденичаров....и т.н. и т.н. и ще получиш бкп и репресивните и органи...за дисидентство говори ембецила му добронаамерен..
цитирай
4. dobronameren - Да-а-а...
26.05.2015 18:45
И TV7 се вписва в гнусотиите. На едно място й вика "Бърборекова", на друго - "единствената независима", следобеда на влизането на синдика, я защитаваше с гърди, после се отчете само с един двусмислен постинг...
цитирай
5. dobronameren - Здравей, leonleonov
26.05.2015 19:04
В едно си прав - всички "големи демократи" над определена възраст са бивши партийци, които са били преди Десети на високи длъжности. То няма и как да е другояче. Нали ПРЕДИ Партията беше член 1-ви на Живковската конституция. Кой да стане демократ след това? Аз и ти ли? Но и в нещо не си прав. Ще го кажа иносказателно. СЛЕД възкресението на Христос онези безверници, които са Му повярвали, са станали Негови апостоли. И той ги е приел, не ги е осъдил. Значи има РАЗЛИКА между различните бивши партийци. Мисля, че тази разлика се нарича ПОКАЯНИЕ. Аз се мъча да намирам и отличавам тази разлика. Бъркам, разбира се. Сигурно и фатално. Но АЗ не съм Христос. Само съм добронамерен.
И в тази последна връзка да кажа - Няма никаква опасност да затъна в тази лепкава "много заблатена почва". Аз не ритам на игрището, а съм зрител на трибуните. Че съм си платил и билета добросъвестно.
цитирай
6. dobronameren - staler, staler...
26.05.2015 19:16
Не се научихте да се изразявате разбираемо и да пишете без правописни грешки. Знаеш ли защо е така? Защото Комунизмът и неговият последен стадий Социализмът са за прости хора. Кой умен и начетен човек ще повярва, че "всички хора са равни", щом Партията ще им дава "всекиму според потребностите"?!
Още нещо искам да ти кажа. Не зная дали ще го разбереш. - Прочети предния коментар в частта му за Покаянието. Не слагай в един кюп продажници и честни хора. ДОРИ Партията ти да твърди, че там, в този кюп са всички българи. Дори твърдението "всички партийци" НЕ Е ВЯРНО!
Staler, staler... Безнадежден случай си.
цитирай
7. staler - темата е толкова много обсъждана че ...
27.05.2015 01:34
темата е толкова много обсъждана че няма какво да се добави.сравнително почтенни честни партиици,вярвали в тази химера е имало и все още има.някои от тях са били избити преди 9ти септември,други пък се гръмнаха сами след 10ти ноември или просто си свиха перките и се нагодиха криво ляво към сегашната карикатурна демокрация и заживяха като обикновени граждани.за кои от горепосочените мушмороци се отнася твоето покаяние и пр джънк мурафети?твоя фаворит генералъ боику е христоматиен пример за боклука които произвежда комуноченгесарската мафия с любезното съдеиствие и под прекия надзор на емисарите на великите,да ги еба,сили.кои нормален,грамотен средностатистически бг гражданин би използвал слабохарактерен,необразован,некомпетентен,прост ,страхлив,крадлив,коленопреклонен мутромилиционер като положителен образ,м?
цитирай
8. dobronameren - Ако досега някой, и аз вкл., е имал малки съмнения, че staler
27.05.2015 08:23
имитира ниска грамотност като по този начин изразява своята ирония към разглежданите въпроси, то новият му коментар (27.05 1:34) разсея всичките такива съмнения. Човекът просто е прост, неграмотен, не научил в училище, че има главни букви, че изполването на сложни изречения не е за всяка уста лъжица, пък за използването на компютър като средство за писане, да не говорим.
Ей такива хора е създал и ще създава Социализмът. От гърнето му изтича само онова, което има в него.
цитирай
9. vmir - Винаги са ми били подозрителни онези,
27.05.2015 11:32
които прокламират някакви идеи, а непрестанно злословят ангажиралите се с тях, сакаш чакат ангели небесни да се борят за благоволението им, а те като един Господ Бог да благословят делата им. Защото не вярвам да съществува толкова изперкал човек, който да съчетава грамотност и информираност и в същото време да влиза в ролята на Всевишен съдник на Истината. И защото това е начин да се отвлича вниманието или да се упражнява контрол върху настроенията и процесите. А Босия често пропуска съществена част от фактите или контекста, за да подчертае ролята си на Гръмовержец... Напомня ми за онази радиостанция от ВСВ, която се представяла за британска, а била създадена от Гьобелс и съобщавала в 60% от времето истини, само за да може в ключовите моменти да пробута 40% - те дезинформация. Съмнява ли се още някой, че най-кресливите антикомунисти бяха хора, чието хипертрофирало его беше впрегнато в полза на най-ретроградните хардлайнери на службите, за които ловенето на риба в мътни води беше връх на техния прехвален "професионализъм"?
цитирай
10. slavimirgenchev1953 - Преди доста години бяха характеризирал по следния начин
29.05.2015 08:49
в какво се изразяват промените в България: "Николай Колев-Босия дойде в София и се обу."
цитирай
11. slavimirgenchev1953 - В какво се изразява "мирният преход" на България?
31.05.2015 10:38
Николай Колев - Босия дойде в София и се обу.
цитирай
12. dobronameren - А колко хора бяха събути заради такива Боси?...
31.05.2015 19:00
За плакане е нашата. И вчера тоз пак замятал домати! Не му харесало, че някакъв негов приятел бил изритан от автомобилното ведомство. Да си беше останал на нивото да го защитава чрез писане на "открити писма" - До канцлера Меркел дори, че били уволнили неговия, по каква ли линия?, Иво Кръстев. Ама не! Нещастен тъпанджия, обут с чорапи за демократична сметка!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dobronameren
Категория: История
Прочетен: 1873162
Постинги: 669
Коментари: 2593
Гласове: 1611
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031